C3 concept

Ben jij klaar voor de duurzame keuze?

C3 staat voor drievoudig circulair; Het circulair verkrijgen van beton, het circulair omgaan met hout en de circulaire setting waarin onze medewerkers werken. De producten van Rock products worden op een duurzame manier geproduceerd en dragen bij aan een circulaire economie.

We bieden onze producten standaard aan in 3 houtsoorten; (circulair) vurenhout, douglas hout, en hardhout (bangkirai). Indien gekozen wordt voor nieuw hout, leveren we uiteraard enkel FSC gekeurd hout.
HOUT

GOED HOUT WEGGOOIEN?

Door een goede samenwerking met een grote landelijke aannemer, hebben we een continue flow van steigerplanken gegenereerd. Deze planken worden na een aantal keer gebruikt te zijn afgekeurd voor bouw- en steigerdoeleinden. Door de planken te ontdoen van spijkers en schroeven, de scherpe randen af te bramen, de vlakken te schuren en te controleren op splinters, maken we de planken gereed voor een tweede leven. De planken houden het rauwe geleefde karakter, maar zijn nu volledig geschikt voor outdoor meubels.

Lees meer

Het beton wat wij gebruiken wordt gestort, en dus niet geperst, waardoor het beton een zich dichte en sterke kwaliteit heeft. We maken gebruik van hoogwaardige mallen met siliconen voeringen. Die geven de elementen een gladde huid. Alg en andere vuil heeft veel minder kans op dit gladde oppervlak, en het is dus goed schoon te maken.
BETON

BETON OVERSCHOTTEN OP DE PUINHOOP STORTEN?

Onze producten worden gemaakt van restbeton dat afkomstig is van één van de grootste beton centrales van Amsterdam. Betoncentrales hebben namelijk altijd beton over; er is immers geen aannemer die tekort besteld! Vaak is het beton dat overblijft nog van goede kwaliteit is en nog zeer geschikt is om onze producten mee te produceren. In samenwerking met de betoncentrale hebben we een aantal geschikte betonsoorten geselecteerd en ontvangen wij de resten beton in plaats van dat het op de vuilstort eindigt. Door het beton te verrijken met een aantal hulpstoffen maken wij er zeer hoogwaardige betonnen elementen van.

Lees meer

Zowel de producten als de mensen achter onze producten krijgen een tweede kans. Samen zorgen we voor een duurzame economie dragen we bij aan een betere wereld voor natuur en mens.
MENS

VAKLUI IN SPÉ OP DE BANK LATEN ZITTEN?

De derde component is de mens achter het product. De producten van rock products worden op een verantwoorde manier geproduceerd. In onze werkplaats werken groterdeels mensen die tegen wil en dank met een uitkering thuis zitten. Met behoud van uitkering mogen ze bij ons zichzelf komen ontwikkelen. Ze leren nieuwe vaardigheden en komen weer in een werkritme. Na verloop van tijd zien we deze mensen weer terugstromen op de arbeidsmarkt.

Lees meer

Ben jij klaar voor de duurzame keuze?

Bekijk al onze producten hier